روش تهیه کردن ضدعفونی کننده ارزان قیمت و اطلاعاتی در مورد آن:

 

✅ پروتکل استفاده از وایتکس برای ضدعفونی
مایع سفید کننده با اسم تجاری وایتکس حاوی 5 درصد سدیم هیپوکلریت (NaOCl) است که پس از رقیق سازی می‌توان از آن برای ضدعفونی و ویروس‌کشی سطوح مختلف استفاده کرد.
👈 رقیق سازی با نسبت 1:5 (1 پیمانه وایتکس و پنج پیمانه آب سرد)
       - برای ضدعفونی مواد با سطح خطر بسیار زیاد
👈 رقیق سازی با نسبت 1:10 (1 پیمانه وایتکس و 10 پیمانه آب سرد)
       - برای ضدعفونی سطوح در تماس با خون و مایعات مشابه
👈 رقیق سازی با نسبت 1:50 (1 پیمانه وایتکس و 50 پیمانه آب سرد)
       - برای ضدعفونی کردن روشویی و میز
👈 رقیق سازی با نسبت 1:100 (1 پیمانه وایتکس و 100 پیمانه آب سرد)
       - برای ضدعفونی کردن سطوح با آلودگی کم و لوازم شخصی
👈 رقیق سازی با نسبت 1:500 (1 پیمانه وایتکس و 500 پیمانه آب سرد)
       - برای ضدعفونی کردن اسباب بازی، لوازم آشپزخانه

 

 

اطلاعاتی در مورد وایتکس برای استفاده به عنوان ضدعفونی کننده:

 

🔻گاز ناشی از شوینده‌ها، راه‌های هوایی بدن را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد


 متخصص ریه با اشاره به عوارض ناشی از شوینده‌ها، گفت: گاز ناشی از مواد اسیدی شوینده‌ها نه تنها راه‌های هوایی بدن را شدیدا تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه عوارض بدی را برای چشم و پوست به همراه دارد.

♦️دکتر علی معینی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان مطلب فوق و با اشاره به افزایش مصرف شوینده‌ها در ایام عید و ضدعفونی های روزهای اخیر، اظهار داشت: بعد از مصرف مواد شوینده بخصوص جوهر نمک و وایتکس (به علت دارا بودن ترکیبات اسیدی در آنها) گاز کلری از آنها متصاعد می‌شود (کاملا سمی!) که در صورت استنشاق این گاز، راه‌های هوایی بدن شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته و در آنها ورم و التهاب ایجاد می‌شود.

وی افزود: در صورت افزایش این ورم و التهاب در درازمدت فرد به ناراحتی‌ها و التهاب‌های خطرناک ریوی مبتلا خواهد شد.

🔻وی با اشاره به این که شدت بروز عارضه ناشی از شوینده‌ها بستگی به طول مدت تماس فرد با این مواد شیمیایی دارد، اظهار داشت: چنانچه این مدت کم باشد عوارض کمتری را برای فرد در بردارد، ولی به هر حال مشکلات تنفسی برای بیمار ایجاد می‌کند که عمدتا به صورت تنگی نفس و سرفه بروز می‌کند.

معینی، بر شکل دیگری از عوارض تنفسی شوینده‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: در دراز مدت(بعد از چند ماه) حالت تنگی نفس که در فرد به صورت خفیف بروز کرده بود به شدت افزایش پیدا می کند و عوارض در فرد شدت می یابد.

🔻وی گفت: در افرادی که مبتلا به مشکلات تنفسی مثل برونشیت و یا آسم هستند، علائم به علت کاهش مقاومت بدن در آنها با شدت بیشتری بروز خواهد کرد، راه‌های هوایی دچار التهاب می‌شوند و فرد همیشه احساس تنگی نفس دارد و این التهاب گاهی اوقات با بروز عفونت همراه است، ممکن است برونشیت و یا آسم فرد تشدید و در نهایت در صورت شدت علائم، نارسایی مزمن تنفسی و ریوی (که نادر است) در فرد دیده شود که در تمام موارد توصیه می‌شود، افراد سریعا به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات پزشکی به موقع برای آنها انجام شود.

وی استفاده از دستگاه تهویه در محیط کار با شوینده‌ها، استفاده از ماسک، باز بودن پنجره‌ها، استفاده از دستکش و عینکهایی که مانع از انتشار این مواد به داخل چشم می‌شوند را مهمترین مواردی ذکر کرد که باید به شدت مورد توجه قرار گیرند.

🔻معینی گفت: هنگام کار با مواد شوینده چنانچه پوست یا چشم فردی با مواد تماس پیدا کرد بهتر است سریعا با آب شست و شو داده تا مانع از بروز عوارض بیشتر در این قسمت از بدن شوند.

این فوق تخصص ریه افزود: متاسفانه دستگاه تنفسی مخاط به گونه‌ای است که وقتی استنشاق صورت بگیرد گاز کلر در آن قسمت نفوذ کرده و ما توان شست وشوی این نقاط را با آب نداریم، پس بهترین کار مراجعه به مراکز درمانی، استفاده از درمانهای دارویی ضدالتهابی و یا اکسیژن و در موارد شدیدتر بستری شدن در بیمارستان می‌باشد.
.
.
‌.
🔴 متاسفانه اقشار مردم به دلیل کمبود الکل و سایر مواد ضدعفونی کننده این روز ها بصورت غیر متعارف و بسیار بالا روی به استفاده از "وایتکس" آورده اند...

🔻افزایش میزان استفاده از وایتکس و افزایش بیش از پیش تعداد افراد بیمار کرونایی کاملا رابطه ی مستقیمی با یکدیگر دارند.

🔻لازم به ذکر است در هفته های اخیر با انتشار و شیوع ویروس کورونا (کووید 19) و هدف قرار گرفتن ریه افراد توسط این ویروس، داشتن ریه های قوی و سالم و دوری از مواد شیمیایی مضرر یکی از اقدام های ضروری در این روزهاست!
تلاش بیش از پیش مسئولین ذیربط برای رفع این نگرانی و خطر دیده می شود.